تشخیص سرطان پروستات با یک آزمایش خون
سرطان پروستات شایع ترین سرطان مردان است که در صورت تشخیص علائم و اقدام به موقع، شانس درمان و پیشگیری از پیشرفت سرطان پروستات افزایش می باید . سرطان پروستات ( Prostate cancer ) که با نام چنگار پروستات نیز شناخته می شود، در پروستاتاست که غده ای در دستگاه تناسلی مردان است رشد می کند .
سرطان پروستات یکی از شایع ترین سرطان هایی است که مردان را مبتلا می کند و در سطح جهان دومین گونه سرطان رایج و پنجمین عامل مرگ و میر مربوط به سرطان، در مردان است.
گرچه سرطان پروستات در اغلب موارد مرگبار نیست، اما شناخت عوامل خطرساز برای این بیماری برای تشخیص علائم سرطان پروستات و درمان زودرس آن اهمیت دارد. سن بالا، نژاد و سابقه خانوادگی بیماری عوامل مهمی هستند که خط ابتلاء به سرطان پروستات را افزایش می دهند.
محققان انگلیسی آزمایش خون جدیدی ابداع کرده اند که می تواند مردانی را که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند، شناسایی کند.
ابداع یک آزمایش خون برای تشخیص بیماری سرطان پروستات، می تواند هزاران مرد را از درمان های غیرضروری نجات دهد و افراد در معرض خطر را به موقع شناسایی کند.
در این روش جدید که توسط محققان دانشگاه 'کویین مری' در لندن ابداع شده است، سلول های تومور در مراحل ابتدایی رشد، تشخیص داده می شوند.
تشخیص زودهنگام سرطان پروستات به درمان آن کمک میکند
این روش، در صورتی که یافته های ابتدایی آن که بر اساس آزمایش روی 80 نمونه بیمار مبتلا به سرطان پروستات به دست آمده است، در مطالعات بزرگتر نیز تایید شود، می تواند درمان سرطان پروستات را متحول سازد.
درمان سریع سرطان پروستات برای مردان مبتلا به اشکال تهاجمی تر این بیماری حیاتی است.
تاکنون پزشکان روش قابل اعتمادی برای تشخیص اینکه کدام مرد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارد، در دست نداشتند.
در آینده آزمایش سلول های سرطانی پروستات در خون می تواند به پزشکان در تشخیص بیمارانی که در معرض خطر بالای ابتلا به این بیماری قرار دارند و همچنین پرهیز از درمان های غیرضروری برای مردانی که در معرض پایین خطر بیماری هستند، کمک کند.
در این آزمایش های حساس، رشته هایی از دی.ان.ای که بر اثر رشد تومور در خون ریخته می شود، جمع آوری می شوند.
این روش یکی از اولین روش ها در گروه 'نمونه برداری های مایع' است که به تصور کارشناسان درمان سرطان را متحول می سازد.
این رویکرد که 'پزشکی دقیق' خوانده می شود، پزشکان را قادر می سازد تا به دقت سرطان ها را بر طبق ساختار ژنتیکی آنها هدف قرار دهند، تومورها را در حین جهش و رشد به دقت کنترل کنند و داروها را در صورت مقاوم شدن سرطان به یک درمان خاص تغییر دهند.
دکتر 'یانگ جی لو' از موسسه سرطان کویین مری بارتز گفت:تحقیق ما نشان می دهد که شمار این سلول های خاص در نمونه یک بیمار، شاخص خوبی برای گسترش سرطان پروستات است.
وی افزود:با تشخیص این سلول ها که توانایی حرکت در بدن را به دست آورده اند، یک روش بالقوه جدید برای کنترل بیماری بدست آورده ایم.
یافته های این مطالعه در کنفرانس موسسه ملی تحقیقات سرطان در لیورپول ارائه شد.
- ۹۸/۰۷/۲۹